Garnaelvissen, hoe doen we dat?

Bram -de klimaat piraat- is de leermeester die je raadpleegt voor originele ambachten. Garnaelvissen (Oud Zandvoortsch) is een eeuwenoude traditie die van vader op zoon wordt doorgegeven. Met vissen ben je altijd op zoek naar de grens tussen geluk en techniek. De vangst is dus een verrassing!

Garnaelvissen is een fysieke activiteit die we aanbieden voor kinderen van 8 tot plusminus 88 jaar. We gebruiken de groep namelijk als ouderwetse paardenkracht. Bram brengt het kor-net met scheerbord in zee en het gezelschap zal het net voortbewegen door de branding. Bij warm weer gaan we op blote voeten, bij koud weer raden we aan regenlaarzen te dragen. Ondanks de voorbereidende maatregelen is de kans groot dat je nat gespetterd wordt. Nadat het net binnen wordt gehaald zal Bram van alles vertellen over de vangst: van jonge Noordzee-vis, krabben en garnalen, tot zeewier, schelpen, zink- en drijfhout. Ook komen we helaas vuil en plastic tegen dat we direct zullen opruimen. Ohja, de vangst gaat weer terug de zee in om verder te groeien!

Ben je op zoek naar een leerzame en fysieke activiteit voor een kinderpartijtje, familie-uitje of een strandtocht met collega's of vrienden? Bestaat het gezelschap uit nieuwsgierige mensen of kinderen? 


Mail nu en leg de gewenste datum/tijd vast.


«   »