Holderkarritten over het strand v.a. €15 p.p.

Onze natuurexcursies in de Holderkar zijn dagelijks te boeken. Ze zijn ideaal voor kinderpartijtjes, familie- en vrijgezellenfeestjes of bedrijfsuitjes.

 

  • Een natuurexcursie met de Holderkar duurt 1,5 uur.
  • Je hebt de keuze uit 'de Piraat', 'de Jutter' of 'de Garnaalvisser'. (lees hieronder meer)

  • Deze activiteit is te boeken vanaf 10 personen (€15,00 p.p.).
    Wij rekenen bij een kleiner aantal deelnemers de vaste ritprijs van €150,00.
  • Begeleiding (2 a 3 pers.) rijdt gratis mee.
  • De vaste locaties waar wij opstappen is: Thalassa
  • Particulieren rekenen vooraf een ticket (minimaal de vaste ritprijs) af via de ticketsite of een betaalverzoek. Bij ontvangst is de activiteit bevestigd en daarbij ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

- Mail nu om jouw favoriete datum/tijd vast te leggen
- Lees de algemene voorwaarden voorafgaand aan het boeken.De Piraat

Ben jij op zoek naar een kinderpartijtje, familie-uitje of een strandtochtje met collega's of wat 'ouwe rotten'.

Bram is -de piraat- in hart en nieren. Hij heeft al aardig wat waardevolle vondsten op zijn naam staan! Hoe bijzonder zou het zijn om van hem de kneepjes van het vak te leren?

Een schatgraaf-excursie is uitermate geschikt voor een groepje klasgenootjes, een gezellige familie, een vriend(inn)engroep of een bejaardenclubje. We rijden met onze unieke Holderkar over het strand en zullen onderweg diverse opdrachtjes en denkpuzzels uitvoeren. Wellicht vinden we flessenpost met een schatkaart? Als dat zo is zal het gezelschap een spannende speurtocht ervaren en goed moeten samenwerken om de codes te ontcijferen.

En wat er in die schat zit? Dat is altijd een verrassing! Misschien voor de kinderen een klein presentje, voor de volwassenen een 'Juttertje' (kruidenlikeur). Dat zal pas ontdekt worden als hij opgespeurd is.

De Jutter

Ben jij voor piepjong of krukoud gezelschap op zoek naar een leuke activiteit? Denk aan een kinderpartijtje, familie-uitje of strandtocht met collega's of vrienden.

Bram -de piraat- kan helemaal zijn ei kwijt tijdens een strandjut-excursie. Hij heeft een (rum)vat vol verhalen en kennis te delen. Over de natuur, het milieu, de flora en de fauna, de elementen en het weer.. je gaat dronken van de weetjes naar huis!

Een strandjut-excursie is perfect voor een nieuwsgierig gezelschap van 0 tot 116 jaar. Tijdens de rit in de Holderkar over het strand zal Bram op diverse plekken stoppen om te vertellen over wat hij ziet (en vindt). Je krijgt uitleg over de leefwereld van schelpen, zeewier en (miniscule) zeediertjes. Over hoe de duinen ontstaan, wat invloed heeft op de getijden, wat het gevolg is van de windmolens en hoe het op dit moment met de noordzee gaat. Onderweg doen we natuurlijk een aantal leuke zoektochten en spelletjes. Ook mag je alles wat je gejut hebt meenemen naar huis.

De Garnaalvisser

Ben je op zoek naar een leerzame en fysieke activiteit voor een kinderpartijtje, familie-uitje of een strandtocht met collega's of vrienden? Bestaat het gezelschap uit nieuwsgierige mensen of kinderen? 

Bram -de piraat- is de leermeester die je raadpleegt voor originele ambachten. Garnaelvissen (Oud Zandvoortsch) is een eeuwenoude traditie die van vader op zoon wordt doorgegeven. Met vissen ben je altijd op zoek naar de grens tussen geluk en techniek. De vangst is dus een verrassing!

Garnaelvissen is een fysieke activiteit die we aanbieden voor kinderen van 8 tot plusminus 88 jaar. We gebruiken de groep namelijk als ouderwetse paardenkracht. Bram brengt het kor-net met scheerbord in zee en het gezelschap zal het net voortbewegen door de branding. Bij warm weer gaan we op blote voeten, bij koud weer raden we aan regenlaarzen te dragen. Ondanks de voorbereidende maatregelen is de kans groot dat je nat gespetterd wordt. Nadat het net binnen wordt gehaald zal Bram van alles vertellen over de vangst: van jonge Noordzee-vis, krabben en garnalen, tot zeewier, schelpen, zink- en drijfhout. Ook komen we helaas vuil en plastic tegen dat we direct zullen opruimen. Ohja, de vangst gaat weer terug de zee in om verder te groeien!

foto's op pagina door @VIELWEIB (Tanja Neumann)