Wildpluk Familierecepten

Maart 2023

We starten dit wild(pluk)seizoen met een prachtige romantische bloesem; de magnolia. Veel mensen hebben een boom in hun tuin staan, maar weten niet dat de bloemen eetbaar zijn.. of dat je er een heerlijke thee/siroop van kunt trekken!

De bloemen worden zelfs in de traditionele Chinese geneeswijze gebruikt voor angstvermindering, verbeterde slaap en hebben een ontstekingsremmend effect. Wij geloven dat de natuur altijd op tijd is en zelfgebrouwen siroop je kan helpen bij de 'reguliere' voorjaarsongemakken. Hooikoorts, verkoudheid en griep.

Waarom kiezen wij nou voor de verwerking van deze prachtige bloesem in een siroop?

  • Siropen inmaken van bloesem wordt al eeuwenlang gedaan. Het eindproduct is minimaal een half jaar houdbaar (bij  gebruik van meer suiker (1op1) nog langer).
  • Verse natuurlijke voedingsstoffen zijn voor ons lichaam herkenbaar en gemakkelijk om te zetten in energie. Als jong gezin zijn we dus niet bang voor een beetje suiker.
  • De siroop heeft een unieke zoete- en citrusachtige geur en smaak. Het is echt een cadeautje om in huis te hebben.

Wij gebruiken de siroop in yoghurt, huisgemaakt (rauw) roomijs, als limonade of gemixt met een (non)alcoholisch bubbeltje.

Magnolia Siroop
PDF – 12,4 MB 280 downloads

Met liefde stellen we onze familie-recepten gratis beschikbaar voor download. We wensen jullie veel plezier met bereiden, proeven en delen!

Vergeet niet @de.klimaat.piraat te taggen in jullie heerlijke brouwsels en gerechten!


Deze tekst is om te informeren en kan niet gebruikt worden als vervanging voor het advies van een erkend arts/therapeut/natuurkundige.