Bram 'de piraat' met een missie!

Ahoi! We zijn terug van weggeweest!

Onze herintrede op het strand gaat gepaard met een missie. We geven educatie aan de volgende generatie. Vooral op het gebied van natuur en milieu. Maar ook over geschiedenis, politiek, gezondheid en zelfs magie. We maken educatie tastbaar door excursies, workshops en praktische lessen te geven. Zodat kinderen en volwassenen kunnen ervaren wat deze informatie betekent. 

Met een naam als 'De Klimaat Piraat' roepen we natuurlijk van alles op. Maar tegen de verwachting van velen in zijn we kritisch over moderne energie- en eiwit- en stikstoftransities. Want we geloven in (her)gebruik inplaats van vernieuwing, robuuste kwaliteit inplaats van kwantiteit, rentmeesterschap inplaats van beheersing. Hierbij houden we in het oog dat we waardering hebben voor alle lagen van de ecologische kringloop. Mensen die met bewuste ambacht producten maken krijgen van ons dan ook alle respect. We pleiten ervoor dat ieder kind meer begrijpt van de rijke omgeving om hen heen. Op het balkon, op schoolpleinen en (volks)tuinen, op het strand en in de duinen. Alles wat we nodig hebben is al om ons heen!

Dus wat houdt dat in? Als je bij ons op excursie of in de klas komt? 

  • We vertellen je over permacultuur ipv windmolenparken
  • We gebruiken (oer)oude ambacht ipv hypermoderne life-hacks
  • Je leert over de inhoud van onbewerkte natuurproducten ipv 3d geprintte burgers
  • We focussen op wat jij zelf kan doen ipv wat grote bedrijven je uit handen kunnen nemen

En let op, zelfvoorzienend zijn en je lessen uit de natuur halen is tegenwoordig erg gevaarlijk (voor de status quo). Maar ja, we blijven piraten.. Dus naast dat we graag een nieuwe generatie bewust maken van de mooie wereld waar zij in leven, hopen we ook dat zij een beetje piraat worden. Dat we samen een grote (internationale) bemanning kunnen werven die dezelfde informatie weer aan hun kinderen door kan geven. En dit is niet zomaar, nee we hebben een wetenschappelijke onderbouwing van onze missie: (zie grafiek).

Vroegah.. in de gouden eeuw. Waren er heel veel piraten. Maar geen klimaatverandering.
Nu.. in de moderne tijd. Zijn er bijna geen piraten. Maar heel veel klimaatverandering.

Zo werkt wetenschap tegenwoordig toch? ;)

Ben je overtuigd? Wil jij bij onze bemanning? Kom dan snel met ons in contact!